5 de juny del 2013

La font dels forestals?

Passejant pels voltants de la font groga decidim buscar la font dels forestals, una font desapareguda?


Aiguaneix a la riera

Fa un temps, una mica amunt del marge dret i a l'altre costat del camí, hi havia un dipòsit amb una canal. Avui no el trobem. Com pot ser que hagi desaparegut? Poder no l'hem buscat al lloc! Però de fet recordem la canal de fa uns 12 anys.

Una mica riera amunt d'on havia d'estar la font trobem uns murs de pedra seca. El seu emplaçament fa sospitar que eren esplanades de cultiu o poder d'aquell projecte de jardí botànic? Havent-hi cultius, o plantes d'altres llocs, es fa comprensible la presència d'un dipòsit d'aigua.

Després, voltant per la riera hem observat la vegetació. Hem vist alguna planta al·lòctona com plàtans o castanyers. Possiblement herència d'aquell projecte de parc. Després, seguint la riera seca i dirigint-nos cap a aquell so d'aigua, que tant agrada quan es passeja pels voltants, hem trobat un aiguaneix. On la riera fa un esglaó, es pot veure la part de dalt seca, i la part baixa amb un munt d'aigua en moviment.

Serà la font? És una font nova? Però, també hi ha una altra possibilitat, que tot i ser la font dels forestals aquest any, que ha plogut molt, la podem gaudir; mentre que poder en els últims anys, amb la poca pluja, la font hagués estat seca.